Draadglas

Draadglas is een speciaal type glas waarbij er in het glas een metalen bewapening is aangebracht. Draadglas is te bestellen in diverse diktes en in ieder gewenste formaat, figuur en kleur. Zodra u uw bestelling heeft geplaatst gaan onze experts aan de slag om de beglazing exact op maat te fabriceren.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

3 items

 1. Draadglas Spiegel 6mm
  Draadglas Spiegel 6mm
  € 266,77 € 220,47
  Prijs per m2
  Waardering:
  0%
 2. Draadglas Glad 6mm
  Draadglas Glad 6mm
  € 71,03 € 58,70
  Prijs per m2
  Waardering:
  0%
 3. Draadglas Engels 6mm
  Draadglas Engels 6mm
  € 73,83 € 61,02
  Prijs per m2
  Waardering:
  0%
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

3 items

Eigenschappen van enkel draadglas

Draadglas is een type veiligheidsglas. In het glas zijn metalen draden aangebracht als bewapening van het glas, dit zorgt ervoor dat de glasscherven bij elkaar blijven als het glas breekt. Draadglas dient hierdoor niet alleen als veiligheidsglas, maar ook als inbraak vertragend glas.

Draadglas is beschikbaar in verschillende varianten waarbij het patroon van de draden en de helderheid van het glas verschilt. Zo heeft u onder andere de keuze uit spiegel draadglas en Engels draadglas.

Spiegeldraadglas of Engels draadglas

Spiegeldraadglas is voorzien van de metalen bewapening, maar is aan beide zijden gepolijst waardoor er nog goed doorheen gekeken kan worden. Engels draadglas is niet gepolijst en is voorzien van bolletjes in het glas waardoor het niet goed doorzichtig is. Het is bij ons ook mogelijk om draadglas in verschillende kleuren en figuren te bestellen. Bewapend glas is in slechts één dikte beschikbaar, namelijk 6mm.

Toepassingsgebieden enkel draadglas

Dit type beglazing wordt vooral gebruikt op plaatsen waar veiligheid belangrijk is, maar waar isolatie niet vereist is. Denk aan het raam in het portiek, kelderramen en aan ramen van schuren of schuurdeuren. Dit zijn plaatsen waar de kans bestaat dat het glas een stootje krijgt waardoor het kan breken. Afhankelijk van de soort dat geplaatst wordt, wordt de doorkijk beperkt. Bij het portiekfront en de schuur is het vaak wel zo prettig dat niet iedereen naar binnen kan kijken.

Enkel draadglas op maat bestellen

Al sinds 1920 zijn wij expert op het gebied van glas en glasbewerking. Wij snijden alle beglazing in de gewenste maat en leveren deze binnen 48 uur bij u op locatie. Heeft u vragen over het bestellen van de juiste glassoort en de juiste afmetingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze experts helpen u graag verder.