Veelgestelde vragen

1.    Hoe meet ik zelf glas op?

Wanneer glas te strak in de sponning is geplaatst, is het risico op ruitbreuk groot. Glas moet ruimte hebben, daarom is er rondom ca. 3-5 mm omtrekspeling nodig. Wij raden aan om tijdens het opnemen van de glasmaten eerst de strakke sponningmaten op te meten en daar vervolgens zowel van de breedte als hoogte 6-10mm af te halen. Let op dat u glasmaten in millimeters opgeeft.

2.     Wat is de sponningmaat?

De sponningmaat is de binnenmaat van het kozijn, hier komt het glas in. Dit is dus de maat van het kozijn vanuit de sleuf waar het glas in komt. De glasmaat is de sponningmaat minus de speling.

3.    Kan ik met spoed bestellen? 

Spoedleveringen zijn bij ons mogelijk, dit geldt voor standaard isolatieglas. Dit is gewoon standaard isolatieglas. Een spoedbestelling brengt extra kosten met zich mee.

  • Levertijd spoedbestelling standaard isolatieglas: 1-2 werkdagen
  • Levertijd spoedbestelling hr/hr+/hr++ glas: 3-4 werkdagen
  • 0vv fabriekslevertijd

Het is ook mogelijk om glas met superspoed te bestellen. Neem hiervoor contact met ons op over de mogelijkheden en de kosten.

4.    Verzorgt 365glas het inmeten en de nodig montage? 

Bent u zelf niet zeker met de opgemeten maten of kunt u het zelf niet monteren? Dan kunt u gebruik maken van onze inmeet- en montage service. Raadpleeg hiervoor onze contactpagina. 

5.    Hoe bereken ik het gewicht van het glas?

U kunt het gewicht van glas eenvoudig uitreken met een standaard formule. Aantal vierkante meters x 2.5 x dikte glas = gewicht van het glas in kilogrammen.

Voorbeeld

U bestelt een glasplaat van 2 vierkante meter met een dikte van 6mm.

2 vierkante meter x 2.5 x 6 mm = 30kg

Is uw vraag niet beantwoord? Neem dan contact met ons op.