Mat glas

Mat glas wordt ook wel melkglas of gezandstraald glas genoemd en zorgt voor een grote mate van privacy omdat het glas niet helder is. Mat glas besteld u in de gewenste dikte en wordt exact op maat gesneden volgens uw bestelling. Onze experts hebben jaren ervaring met het bewerken van glas waardoor wij de beste kwaliteit kunnen garanderen. Bestel hier mat glas op maat tegen de voordeligste prijzen.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

4 items

 1. Niagara Mat Blank 5mm
  Niagara Mat Blank 5mm
  € 92,12 € 76,13
  Prijs per m2
  Waardering:
  0%
 2. Matglas 4mm
  Matglas 4mm
  € 86,02 € 71,09
  Prijs per m2
  Waardering:
  0%
 3. Matglas 6mm
  Matglas 6mm
  € 115,57 € 95,51
  Prijs per m2
  Waardering:
  0%
 4. Bamboo Matglas Blank 5mm
  Bamboo Matglas Blank 5mm
  € 102,86 € 85,01
  Prijs per m2
  Waardering:
  0%
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

4 items

Eigenschappen en toepassingsgebieden van mat glas

Het matte effect wordt gecreëerd door het glas met een speciaal zuur te behandelen of te zandstralen. Dit zorgt ervoor dat het glas niet meer helder is en zorgt daarmee voor een speciaal type glas dat ideaal is voor ruimtes waar voldoende licht gewenst is, maar privacy belangrijk is.

Voorbeelden van situaties waar mat glas gewenst is zijn bij douchedeuren, ramen in wc deuren en ruimtes waarin gewerkt moet worden zonder dat er meegekeken kan worden. Ook voor kantoorruimtes is mat glas zeer geschikt, denk aan vergaderruimtes en aan kantoorkamers. Eigenlijk kan mat glas overal toegepast worden waar privacy een rol speelt.  

Sfeer creëren met mat glas

Dankzij de beperkte licht doorlatendheid zorgt mat glas ook voor een warme sfeer in het donker. Mat glas zorgt voor een mooi diffuus licht wat veel sfeer met zich meebrengt. Vooral op locaties als het kantoor en in de woonkamer is dit het geval.

Mat glas is beschikbaar als vlak glas, maar mat glas is ook beschikbaar met figuren (reliëf). De figuren die in het mat glas zijn aangebracht zorgen voor een originele uitstraling en tegelijk voor een ruit waar niet goed doorheen gekeken kan worden.

Mat glas exact op maat bestellen

Al sinds 1920 zijn wij expert op het gebied van glas en glasbewerking. Wij snijden alle beglazing in de gewenste maat en leveren deze binnen 48 uur bij u op locatie. Het is ook mogelijk om de beglazing te laten slijpen waarbij u de keuze heeft uit afscherpen, poly slijpen of facet slijpen. U kunt bij het bestelproces de opties aanvinken. Heeft u vragen over het bestellen van de juiste glassoort en de juiste afmetingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze experts helpen u graag verder.